45,9% от учителите нямат служебен лаптоп, показва проучване на синдикат “Образование

...
45,9% от учителите нямат служебен лаптоп, показва проучване на синдикат “Образование
Коментари Харесай

Половината от българските учители нямат служебен лаптоп |

45,9% от учителите нямат длъжностен преносим компютър, демонстрира проучване на профсъюз “Образование ” към КТ “Подкрепа ”.

Министърът на образованието Красимир Вълчев потърди пред bTV тези данни: " Това за учителите е правилно. Учителите по принцип нямат и работни стаи, работят в учителската стая и в класните стаи. Имаме 36-37 000 класни стаи. Целта ни е във всяка една от тях да имаме компютър, преносим компютър - в днешно време е по-удачното решение "

Учителите би трябвало да нанасят отсъствия в електронните дневници - близо 2 000 учебни заведения имат към този момент електронни дневници, употребяват най-вече електронни дневници. През идващите години ще се употребяват напълно електронните дневници. Но доста по-важно е така наречен фронтално образование в класната стая, тъй като ние въпреки всичко се надяваме, че децата относително малко време ще учат неприсъствено, изясни Вълчев.

В момента само 3 на 1000 паралелки не учат в действителната класна стая; 997 учат. Много по-важно е в класната стая да има опция за прилагане на електронни запаси. Обикновено става с компютър и проектор или с компютър и мултимедиен екран. Така че ние би трябвало да имаме компютър във всяка една стая. Въпрос на време е обаче да се случи това нещо, защото е обвързвано с процедури, сподели министърът на образованието.

Учителите - по време на затварянето на учебните заведения - употребиха персонални преносими компютри. Имаше към 1 %, които нямаха опция. Тогава учебните заведения помогнаха със служебни преносими компютри. В последните години сме закупили 4 000 устройства за учебни заведения, само че това надалеч не е задоволително. Предвиждаме в идната една година да бъдат закупени 80 000: 20 000 - за учителите, както и 60 000 - за учениците, заяви Красимир Вълчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР